Motorverzekering

Als u met de motor de weg op wilt gaan dan dient u een motorverzekering te hebben. Met de motorverzekering kunt u veilig op pad gaan, wanneer u dan namelijk schade rijdt wordt de schade aan het voertuig van de tegenpartij automatisch gemaakt.

Het kan ook zijn dat u graag wilt dat de schade aan uw eigen motor wordt gemaakt. Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering voor motor te kiezen. Dan betaalt u wel wat meer premie in de maand, maar u bent dan wel beter verzekerd.

Als u al enige tijd de motor niet heeft gebruikt kan het natuurlijk zijn dat de motorverzekering verlopen is. Misschien heeft u hem bewust opgezegd omdat u voorlopig niet meer wilde rijden, toch heeft u zich bedacht, lekker weer en u wilt weer lekker de weg op. Denkt u er dan aan dat u de motorverzekering tijdig af gaat sluiten, deze is namelijk verplicht wanneer u met de motor de weg op gaat.

De premie die u voor de motorverzekering moet betalen is afhankelijk van de motorverzekering die u gaat nemen. De basisdekking is altijd een stuk goedkoper dan wanneer u er ook een aanvullende verzekering bij gaat nemen. Maar u bent dan wel een stuk beter verzekerd, u kunt uzelf zo verzekeren dat wanneer u schade rijdt de schade aan het andere voertuig vergoed wordt, maar dat ook de schade aan uw voertuig vergoed wordt. Het is goed wanneer u deze keuze zou maken, dan bent u er namelijk zeker van dat u niet ineens een flinke rekening krijgt wanneer u een ongeluk heeft veroorzaakt en u wilt uw eigen motor laten repareren.

Voorkom dat uw motor langere tijd de garage in zou moeten wegens het niet kunnen betalen van onderhoud of ongevalkosten. Betaal elke maand netjes op tijd uw premie en laat de motorverzekering netjes doorlopen zodat u wanneer u wilt even de weg op kunt gaan om een eindje te gaan rijden. Misschien wilt u graag iemand meenemen op de motor, let er dan goed op dat ook dit verzekerd is. U wilt het niet op uw geweten hebben dat u iemand letsel aanbrengt en dat u alle kosten zelf moet betalen wanneer u met een ongeval te maken krijgt. Draag daarom ook altijd beide een helm wanneer u samen op de motor gaat! Zorg voor een goede motorverzekering en u kunt met een gerust hart de weg op gaan.