Familiale Verzekeringenen

Wanneer u schade heeft veroorzaakt aan derden bent u verantwoordelijk voor deze schade. Deze schade kan dan betaald worden uit de familiale verzekering. De schade dient u dan te vergoeden en dan kunt u een beroep doen op uw familiale verzekering wanneer u deze heeft afgesloten.

Wanneer u geen familiale verzekering heeft moet u de schade zelf betalen. Denkt u daarom eens na of dat de familiale verzekering een goede verzekering kan zijn voor u. U dient ook te weten dat het hierbij niet gaat om een verplichte verzekering. U bent zelf vrij om te zeggen of dat u wel of geen familiale verzekering af wil sluiten.

Wanneer u kinderen en huisdieren heeft, is het verstandig om een familiale verzekering af te sluiten. U vraagt zich misschien af waarom, maar de kinderen en de dieren vallen onder uw verantwoording. Wanneer de hond bijvoorbeeld weg is gelopen en naar de buren is gegaan en de buurman rijdt er met zijn fiets tegenaan en valt op de grond. Dan is dit uw verantwoording want u heeft de hond los laten lopen. Dit geldt ook voor kinderen, wanneer zij op straat aan het voetballen zijn en de bal gaat bij de buren door de ruit, dan dient u deze schade te vergoeden, ook al ging het per ongeluk. Dan bent u blij dat u een familiale verzekering heeft afgesloten, deze schade kan namelijk allemaal verhaald worden op de familiale verzekering. Maar het is wel belangrijk dat u aan kunt tonen dat er geen opzet in het spel is. Normaal gesproken zult u er niet voor kiezen de dieren los te laten lopen buiten, maar kinderen kunnen altijd de deur open laten staan, en dan bestaat er de kans dat het mis gaat.

Zorg er daarom voor dat u met een gerust hart even van huis kunt, de kinderen op een ander kunt laten spelen en gewoon lekker kunt genieten van het leven. Als er dan schade wordt toegebracht aan derden doet u een beroep op de familiale verzekering en alles wordt voor u geregeld. U hoeft niet elke keer met uw portemonnee klaar te staan om alles direct te betalen. Het wordt allemaal geregeld, kies daarom nu voor de familiale verzekering en dan weet u zeker dat de ongevallen bij u allemaal worden vergoed. Er zijn echter ook uitzonderingen bij de familiale verzekering welke hij niet dekt, lees daarom de algemene voorwaarden hier goed op na.