Bromfietsverzekeringen

Als u een bromfiets heeft, dan dient u deze ook goed te verzekeren. Dit kunt u doen met de bromfietsverzekering. Het is verplicht wanneer u met de brommer de weg op gaat om een bromfietsverzekering te hebben. Wanneer u deze niet heeft neemt u het risico om een flinke boete te krijgen.

Geen leuke vooruitzichten dus. Neem daarom even de tijd om een goede bromfietsverzekering af te sluiten.

Maar waar moet u op letten bij het afsluiten van de bromfietsverzekering? Het gaat er om dat u weet wat er gedekt wordt, lees daarom de algemene voorwaarden goed door. Deze kunt u altijd opvragen bij de maatschappij waar u de bromfietsverzekering af wilt gaat sluiten. Deze kunt u vaak ook online inzien en dan kunt u direct beslissen of dat deze bromfietsverzekering alles dekt wat u wenst.

Er is één bromfietsverzekering welke verplicht is, het gaat er hierbij om dat de kosten vergoed worden aan een ander voertuig wanneer u schade veroorzaakt. Maar wanneer uw eigen brommer schade heeft wordt deze niet automatisch vergoed met de bromfietsverzekering. Het wordt alleen vergoed wanneer u ook een aanvullende bromfietsverzekering heeft afgesloten. U betaalt voor de aanvullende bromfietsverzekering wel een hoger bedrag, maar wanneer u dan tegen een boom rijdt of tegen een andere verkeersdeelnemer aan komt, dan wordt de schade voor beide partijen vergoed. Dit is natuurlijk een prettiger idee dan wanneer alleen de schade van de tegenpartij wordt vergoed. U wilt natuurlijk ook zo snel mogelijk weer met de brommer de weg op.

Het is belangrijk dat u er voor zorgt dat u een goede bromfietsverzekering heeft afgesloten, niet de goedkoopste bromfietsverzekering. Elke maand dient u een premie te betalen. Laat deze premie automatisch afboeken zodat u er zeker van bent dat de bromfietsverzekering nog steeds geldig is. Het kan zomaar zijn dat u eens vergeet te betalen en dan is de bromfietsverzekering afgelopen en bent u onverzekerd op de weg aan het rijden. Dat wilt u niet, daarom kunt u maar beter een jaar vooruit betalen of een automatische incasso in laten gaan op het moment dat u de bromfietsverzekering af heeft gesloten. Vergelijk de premies wel met elkaar, want deze kunnen enorm verschillen! Vraag een paar offertes aan (dit kan ook online), vergelijk deze met elkaar en kom er achter welke bromfietsverzekering het beste en het meest voordelige is voor u. De keuze kan snel gemaakt zijn!