Levensverzekering

Als uw keuze is gevallen op de levensverzekering is het belangrijk dat u weet dat deze niet verplicht zijn. Met de levensverzekering zorgt u er voor dat er een bedrag wordt uitbetaald wanneer u op een bepaalde dag nog in leven bent.

Het kan zijn dat u zegt dat u over twintig jaar nog in leven bent (als u nu zestig bent is dat natuurlijk goed mogelijk!). Maar het kan ook zijn dat u er over vijf jaar niet meer bent, hoe dan ook wat wij u duidelijk proberen te maken is dat u met de levensverzekering een gok moet durven nemen. Wanneer u op de afgesproken datum nog in leven bent dan heeft u geluk en krijgt u een mooi bedrag uitgekeerd. Maar als u op de datum welke afgesproken is in het contract niet meer leeft, of eerder komt te overlijden, dan wordt er geen bedrag aan u uitgekeerd. Dit houdt in dat het een gok wagen is met de levensverzekering. Maar u kunt ook bewust de keuze maken om deze gok te nemen.

Het kan zijn dat u net samen bent gaan wonen en u wilt samen een leuk pensioen hebben. Wanneer u dan op de afgesproken datum van de levensverzekering nog in leven bent kan dit betekenen dat u inderdaad een leuk pension heeft opgebouwd. Wanneer dit niet het geval is, dan betekent dit dat u elke maand geld heeft betaald waar u nu niets meer aan heeft. Daarom moet u de gok zelf durven nemen en u niet over laten halen om een levensverzekering af te sluiten. U moet er zelf achter staan.

Als u een datum afspreekt waarbij u normaal gesproken nog in leven zou moeten zijn, dan kunt er haast zeker van zijn dat de levensverzekering voor u positief uitpakt. Dan is het maar hopen dat u niet te maken krijgt met een ongeluk of een ziekte. Laat u niet teveel misleiden, normaal gesproken kunt u een leuk centje halen uit de levensverzekering. Probeer het daarom zelf eens en lees de voorwaarden er eerst op na. Wanneer u dan een goed gevoel heeft bij de levensverzekering kunt u deze natuurlijk direct afsluiten. Met een paar drukken op de knop kunt u de levensverzekering online afsluiten. Dit wilt u toch ook? U bent dan goed verzekerd en als u dan nog in leven bent heeft u een leuk extra pensioen.