Huisdierenverzekeringen

Als u huisdieren heeft, dan kunt u kiezen voor de huisdierenverzekering. Met de huisdierenverzekering worden de kosten van de dierenarts voor uw huisdier vergoed. Het kan zijn dat u een hond heeft of een kat, het maakt niet uit wat u heeft, voor elk dier kunt u namelijk een huisdierenverzekering afsluiten.

Maar wat gaat het worden? Weet u het al? De basis huisdierenverzekering of neemt u ook de aanvullende huisdierenverzekering, zodat ook de andere kosten gedekt worden?

Het kan zijn dat een hond heeft welke binnenkort een nestje pups krijgt. Maar na deze dekking wilt u de hond laten helpen, u bent er namelijk zeker van dat u geen nestje meer wilt en het dier is al wat ouder aan het worden dus de loopsheid mag wel stoppen. Dan is het aan u om de operatie te betalen. Dit kan een duur grapje worden, zeker wanneer het een wat grotere hond is. Naarmate de hond ouder is, wordt ook de narcose een duur grapje. Het is daarnaast ook een groter risico.

Dit kan een reden zijn voor u om een huisdierenverzekering af te gaan sluiten, maar wanneer u deze nu af gaat sluiten alleen om de hond te laten opereren is niet verstandig. U gaat dan namelijk erg veel premie betalen, zeker omdat de hond al wat ouder is kan deze sneller ziek worden en is de weerstand een stuk slechter. Dit houdt in dat de kans groter is dat de hond dan vaak naar de dierenarts moet. Dit werkt nadelig voor u want u gaat de hoge premie betalen.

Als u nu een jong huisdier heeft kunt u kiezen voor de huisdierenverzekering, dan betaalt u geen hoge premie en blijven de kosten ook laag. De hond of de kat of welk huisdier dan ook is meteen vergoed en elke maand betaalt u een vaste premie voor uw huisdier en daar worden de kosten van de dierenarts dan voor betaald. Wanneer de hond dan een keer een operatie moet ondergaan worden de kosten allemaal vergoed omdat u een huisdierenverzekering heeft. Let goed op dat niet alle ingrepen vergoed worden met de huisdierenverzekering, u kunt een aanvullende huisdierenverzekering kiezen en dan kunt u er haast zeker van zijn dat alle ingrepen vergoed worden, u betaalt dan immers ook meer premie.

Wanneer u de premie eens per jaar gaat betalen dan krijgt u bij de dierverzekering korting. U hoeft dan niet elke maand geld opzij te zetten, eens per jaar betalen en u bent van alle kosten af.