Fietsverzekeringen

Als u graag buiten bent kan het haast niet anders of u bent vaak op de fiets te vinden. U kunt dan de keuze maken om een fietsverzekering af te sluiten. Er zijn misschien mensen die zich afvragen waarom een fietsverzekering nut heeft, maar wanneer u afhankelijk bent van uw fiets dan kunt u de fietsverzekering maar zeker gebruiken!

U kunt het vergelijken met een auto, als u elke dag met de auto moet gaan werken dient u een goede autoverzekering te hebben want wanneer u schade rijdt, dient de auto ook weer snel gemaakt te zijn zodat u de weg op kunt.

Dit geldt ook voor een fiets, als u met de fiets naar het werk moet, u heeft geen auto en uw fiets wordt gestolen want moet u dan? Dan moet u binnen no time een nieuwe fiets regelen. Misschien heeft u geen familie in de buurt wonen en woont u alleen, dan wordt het lastig om een fiets te regelen. Daarom kan het verstandig zijn om een fietsverzekering af te sluiten, speciaal tegen diefstal. U betaalt dan wel iets meer premie voor de fietsverzekering, maar wanneer uw fiets dan wordt gestolen krijgt u een bedrag waar u een nieuwe fiets van kunt kopen. Natuurlijk wanneer u een oudere fiets heeft hoeft u geen diefstal verzekeringen af te sluiten, mensen nemen namelijk vaker nieuwere fietsen mee. De oudere fietsen laten ze staan. Daarnaast heeft u ook minder onkosten wanneer u een oude fiets heeft, deze kost minder in premie dan een nieuwe fiets.

Het kan zijn dat u een fiets gaat kopen en dat u wordt gevraagd om een fietsverzekering af te sluiten. Denkt u er dan eens goed over na of dat voor u voordelig is. U kunt altijd een offerte aanvragen en de algemene voorwaarden mee naar huis nemen en er eens goed over nadenken. Wanneer u net een nieuwe fiets heeft is het namelijk wel goed om een fietsverzekering af te sluiten en zeker wanneer deze in de stad moet staan wanneer u aan het werk bent. U kunt uw fiets dan namelijk niet missen! Wacht daarom niet langer met het afsluiten van de fietsverzekering wanneer u van uw fiets afhankelijk bent, sluit een speciale verzekering af voor diefstal en u kunt zorgeloos uw fiets neerzetten waar u maar wilt, echter moet u vaak wel een extra slot aanschaffen zodat de fiets niet snel meegenomen kan worden.