Ongevallenverzekeringen

Een ongevallenverzekering is een goede verzekering, maar u moet wel weten wat u hier mee kunt verzekeren. Elke maatschappij heeft een andere definitie voor het woord ongeval, u weet daarom nooit precies wat er gedekt wordt, tenzij u de voorwaarden er op na gaat slaan. Dit moet u ook zeker doen wanneer u de ongevallenverzekering af gaat sluiten.

Om te beginnen kunt u het beste zelf op een rijtje zetten wat u met de ongevallenverzekering gedekt wilt hebben. Is het zo dat u graag wilt dat alle ongevallen gedekt worden, of alleen specifieke ongevallen? Kijk bij verschillende maatschappijen wat de mogelijkheden zijn en lees vooral de definitie van het woord ongeval door. Zo bent u er zeker van dat u weet wat er met ongeval wordt bedoeld en dat ook alles wat u nodig heeft wordt vergoed.

Het begrip ongeval is groot, hier hebben de maatschappijen gebruik van gemaakt. Neemt u maar eens een polis er bij, u zult er van staan te kijken hoeveel uitzonderingen er zijn wanneer u de ongevallenverzekering af gaat sluiten. Daarom is het ook zo belangrijk dat u de voorwaarden goed doorneemt, de kleine lettertjes door neemt en echt kijkt wat er allemaal wordt gedekt. Maar ook de uitzonderingen staan centraal. Als u dit vergeet, kunt u te maken krijgen met een ongeval waarvan u denkt dat alles wordt vergoed, en dan kunt u er achter dat het niet wordt vergoed. Dan baalt u natuurlijk als een stekker. Het zou namelijk fijn zijn wanneer alles goed wordt gedekt. Maar dit kunt u ook voorkomen door de voorwaarden in u op te nemen en pas te tekenen wanneer uw ongevallenverzekering voldoet aan de eisen die u wenst. Als u twijfelt moet u naar een andere maatschappij gaan en daar de mogelijkheden bekijken.

Het is ook belangrijk dat u de prijzen met elkaar gaat vergelijken. Elke maatschappij kent andere prijzen, andere voorwaarden en mogelijkheden. Goed informeren is daarom een echte aanrader. Als u even alle informatie in u op wilt nemen kunt u alle informatie even uitprinten of alles schriftelijk aanvragen bij de maatschappij, zij sturen u dan alle papieren toe en dan kunt u alles even doornemen. Streep aan waar u vragen over heeft en bel de volgende dag naar de maatschappij toe zodat al uw vragen over de ongevallenverzekering worden beantwoord. U wilt er namelijk zeker van zijn dat u een goede ongevallenverzekering heeft afgesloten en niet in de maling wordt genomen!